Activiteiten in de omgeving

 
 

Wandelingen & treks :

De GR34 loopt vlak langs de camping. Dit bekende wandelpad dat via het paadje op 250 m van de camping bereikbaar is, biedt talloze wandelmogelijkheden langs de Bretonse kust. Hier kunt u genieten van adembenemende uitzichten op een prachtig landschap. Weides, stranden, kustpad, bossen… er zijn verschillende wandel- en fietspaden om uit te kiezen. Tijdens uw verblijf kunt u bij de receptie meer informatie krijgen over de verschillende parcoursen. U kunt ook een kijkje nemen bij het Maison du Littoral in Trévignon, waar u alles leert over de flora en fauna van de omliggende kust.

Schelpdieren rapen :

Er kan op verschillende plekken naar schelpdieren worden geraapt. In het zand vindt u dan ook gemakkelijk tapijtschelpen, kokkels en soms scheermesschelpen. Onder de stenen liggen alikruiken en zwemkrabbetjes. Kinderen kunnen met hun schepnet vissen naar garnalen en krabbetjes. Bij de receptie kunnen schepnetten worden geleend. Let op: er zijn regels voor het schelpdieren rapen. Hiervoor kunt u het beste naar het plaatselijke havenkantoor.

Sportactiviteiten:

‘s Zomers worden er door de gemeente en plaatselijke sportverenigingen gymlessen en sportactiviteiten als atletiek, strandvoetbal en sandball georganiseerd. Deze activiteiten vinden plaats op de stranden van Trégunc.

Tijdens het hele seizoen kunt u ook gebruikmaken van de 18-holes golfbaan van Cornouaille met uitkijk over de baai van La Forêt-Fouesnant en prachtig uitzicht op zee. Verder kunt u paardrijden, een luchtdoop maken en de kust bij Bénodet Sainte-Marine ontdekken of bij de Pointe de Trévignon, maar u kunt ook diepzeeduiken bij de Glénan-archipel.

Gastronomische uitstapjes

Vlakbij de camping kunt u één van de cidermakers bezoeken. Na een rondleiding door de boomgaard kunt u de productie ontdekken. U kunt ook plaatselijke bieren ontdekken en de twee grote brouwerijen van de streek bezoeken: Tri Martolod (Concarneau) en Britt (Trégunc). Lekkerbekken kunnen bij de verschillende koekjesmakers allerlei koeken en traditionele Bretonse "galettes" (koekjes) ontdekken; bij conservenfabrieken als de Conserverie Courtin kunt u een groot aantal zeeproducten ontdekken die hier op ambachtelijke wijze worden bereidt: rillettes, tonijn, makreel en Sint-Jacobsnoten; bij de oesterparken zoals die van Belon, kunt u alles ontdekken over oesters en de ronde oester van Belon proeven.

Rondvaarten over de Bretonse rivieren

U kunt rondvaarten maken op rivier de Odet en de Aven en zo de groene omgeving van de Bretonse kust ontdekken, de kastelen, haventjes en talloze vogels.

Boottocht naar de Glénan-archipel

Tijdens deze tocht van 1 uur vaart u richting de Glénan-archipel waar u een halte kunt maken op het île Saint-Nicolas om te genieten van het heldere water, de witte zandstranden, en bijzondere flora en fauna. Een bijzondere ervaring voor een dagje uit. Sommigen noemen de eilandengroep ook wel de "Bretonse Caraïben".

Vissen op zee

Aan boord van een traditionele sardienboot vaart u met twee professionele zeevissers om de basisprincipes van het vissen op zee te leren. Roggen, zeebaars, zeebrasem… Kruip voor een paar uur in de huid van een visser.

Culturele uitstapjes

Dankzij de verschillende musea kunt u de plaatselijke geschiedenis ontdekken, zoals het Musée de la Pêche in Concarneau, de onderzeeër Flore S645 en zijn museum in Lorient, het Musée du Pouldu in de voetsporen van Gauguin, de rondleiding met gids "Pierre et Légendes" in Trégunc waarbij u plaatselijke legendes ontdekt tijdens een bezoekje aan de menhirs.

Trégunc, Concarneau, Pont-Aven, Lorient, Quimper, Locronan, en andere stadjes zijn ideaal voor uw culturele uitstapjes.

Watersporten

Op de stranden van Trégunc en Névez, vlakbij de camping, kunt u zeillessen nemen, proberen te windsurfen of stand-up paddle ontdekken, surfen of vliegen en glijden met een kitesurf, maar ook gewoon prachtige en ongerepte stukjes van de kust ontdekken met een zeekajak.

U kunt een kano, kajak of boot met en zonder vaarbewijs huren om op uw eigen tempo de ongerepte kust van Bretagne te ontdekken.

Uitstapjes met kinderen

In de omgeving zijn er talloze mogelijkheden voor uitstapjes met kinderen. Voor sportfanaten, dierenliefhebbers of nieuwsgierige kinderen… er is voor ieder wat wils. Zo kunt u de stad Concarneau ontdekken aan boord van een toeristisch treintje: de Celtic’train, voordat u door de stad struint op zoek naar een lekker ijsje. Geniet samen met het gezin van een labyrint in een maïsveld: een leuke activiteit waarbij u grappige of enge personages tegenkomt; een boomklimparcours met verschillende parcoursen en een kabelbaan. Kinderen kunnen ook de zeilwereld

ontdekken, met zeemansliederen, zeevogels, schelpdieren rapen, het maken van zeemansknopen en bijvoorbeeld het maken van een scheepsmaquette. Samen met de rest van het gezin kunnen kinderen waterdieren ontdekken (Aquashow Aquarium en Océanopolis) of de dierenwereld in het Parc animalier Branféré of de Zoo de Pont Scorff).

het hele seizoen staan er allerlei festiviteiten op het programma: appelfeesten, kersenfeesten, visfestival, Bretonse naaisters, Bretonse dansen, vuurwerk, concerten, muziekfestivals (Festidreuz, Festival Interceltique, Festival du Bout du monde, Festival les Vieilles Charrues) enz.

‘s Zomers wordt er elke woensdag een verschillend concert gegeven, met steeds een andere muziekstijl. Deze gratis concerten vinden elke week op een andere plek plaats, zoals op het Place de Trégunc of de Pointe de Trévignon. In Pont-Aven worden paardenshows georganiseerd. Tijdens deze voorstellingen krijgt u een beeld van de zigeunerwereld en hun paarden. Het vuurwerk van Trévignon op 14 juli is waarschijnlijk het grootste vuurwerk van de streek. Deze vuurwerkshow wordt vanaf zee geschoten en weerkaatst in het zeewater. Geniet vanuit de duinen van dit spektakel! Het Festival de Cornouaille in Quimper eind juli biedt verschillende voorstellingen met dans, muziek en traditionele gezangen. Het Festival des Filets Bleus begin augustus biedt muziek, dans en traditionele kostuums. Tijdens de Poissonnade de la Pointe de Trévignon vindt u traditionele festiviteiten, kostuums, dans, en maaltijden met vis en gegrild vlees. Tijdens de Pardon de Saint-Philibert tegenover de camping ontdekt u traditionele kostuums en vuurwerk.

Uitstapjes voor ‘s avonds

In het Casino van Bénodet aan het strand vindt u tafelspelen, gokautomaten en pokertafels. In Concarneau kunt u bij Metropolis Bowling Laser lekker bowlen met vrienden. Deze bowlingbaan ligt naast de bioscoop Cineceltic. Als u wilt dansen kunt u naar de Windsor!

Ontdek in de Finistère ook het zuiden van de streek

Tijdens een bezoekje aan de Finistère kunt u zonder tijdsverschil genieten van tropische eilandjes. Ontdek de Glénan-archipel, het île de Sein, het île d’Ouessant en het île de Molène.

Ook kunt u naar Concarneau met zijn havens en Ville Close, of naar Pont-Aven en zijn geschiedenis rondom Gauguin.

Verder biedt de Finistère prachtige ongerepte landschappen in de Monts d’Arrée. Hier kunt u GR wandelpaden bewandelen, of fietsen op de Véloroutes en Voie Vertes, richting het Forêt de Huelgoat; een bos vol mythes en legendes over de Korrigans (Bretonse elfen).

U kunt een bezoekje brengen aan Locronan, een typisch stadje dat vanwege de kwaliteit van zijn bouwkunst op de lijst van historische monumenten staat. Dit stadje ligt op een berg, in een bijzondere natuuromgeving en wordt bewoond door talloze ambachtslieden.

Zorg ook dat u de oesters van Riec-sur-Belon proeft: dit zijn ronde oesters die een bijzonder lekker notensmaakje hebben.

U mag een bezoekje aan Pont-L’Abbé écht niet missen: dit is een leuk stadje in het hart van het Pays Bigouden. Als u tijdens het tweede weekend van juli komt, is het stadje erg leuk vanwege het Fête des Brodeuses. Dit is één van de folkloristische feesten van Bretagne, waarbij elk jaar de Koningin van de Naaisters wordt bekroond, die dan door de hoofdstraat van de stad loopt, begeleid door traditionele Bretonse muziek (baspijp, biniou braz (grote doedelzak), en percussie).

Geniet ook van de werkelijk adembenemende landschappen rondom de baai van Douarnenez, de baie d’Audierne en zijn visafslag, de Pointe du Raz, de Pointe de la Torche, het schiereiland van Crozon van de Cap de la Chèvre tot aan de Pointe de Pen-Hir, waar u een bezoekje kunt brengen aan de megalieten van Lagatjar.

U kunt van haven naar haven: Doëlan, Concarneau, Loctudy, Le Guilvinec, Camaret-sur-Mer…

kunt ook plaatselijke bieren ontdekken en de twee grote brouwerijen van de streek bezoeken: Tri Martolod (Concarneau) en Britt (Trégunc). Lekkerbekken kunnen bij de verschillende koekjesmakers allerlei koeken en traditionele Bretonse "galettes" (koekjes) ontdekken; bij conservenfabrieken als de Conserverie Courtin kunt u een groot aantal zeeproducten ontdekken die hier op ambachtelijke wijze worden bereidt: rillettes, tonijn, makreel en Sint-Jacobsnoten; bij de oesterparken zoals die van Belon, kunt u alles ontdekken over oesters en de ronde oester van Belon proeven.Rondvaarten over de Bretonse rivierenU kunt rondvaarten maken op rivier de Odet en de Aven en zo de groene omgeving van de Bretonse kust ontdekken, de kastelen, haventjes en talloze vogels.Boottocht naar de Glénan-archipelTijdens deze tocht van 1 uur vaart u richting de Glénan-archipel waar u een halte kunt maken op het île Saint-Nicolas om te genieten van het heldere water, de witte zandstranden, en bijzondere flora en fauna. Een bijzondere ervaring voor een dagje uit. Sommigen noemen de eilandengroep ook wel de "Bretonse Caraïben".Vissen op zeeAan boord van een traditionele sardienboot vaart u met twee professionele zeevissers om de basisprincipes van het vissen op zee te leren. Roggen, zeebaars, zeebrasem… Kruip voor een paar uur in de huid van een visser.Culturele uitstapjesDankzij de verschillende musea kunt u de plaatselijke geschiedenis ontdekken, zoals het Musée de la Pêche in Concarneau, de onderzeeër Flore S645 en zijn museum in Lorient, het Musée du Pouldu in de voetsporen van Gauguin, de rondleiding met gids "Pierre et Légendes" in Trégunc waarbij u plaatselijke legendes ontdekt tijdens een bezoekje aan de menhirs.Trégunc, Concarneau, Pont-Aven, Lorient, Quimper, Locronan, en andere stadjes zijn ideaal voor uw culturele uitstapjes.WatersportenOp de stranden van Trégunc en Névez, vlakbij de camping, kunt u zeillessen nemen, proberen te windsurfen of stand-up paddle ontdekken, surfen of vliegen en glijden met een kitesurf, maar ook gewoon prachtige en ongerepte stukjes van de kust ontdekken met een zeekajak.U kunt een kano, kajak of boot met en zonder vaarbewijs huren om op uw eigen tempo de ongerepte kust van Bretagne te ontdekken.Uitstapjes met kinderenIn de omgeving zijn er talloze mogelijkheden voor uitstapjes met kinderen. Voor sportfanaten, dierenliefhebbers of nieuwsgierige kinderen… er is voor ieder wat wils. Zo kunt u de stad Concarneau ontdekken aan boord van een toeristisch treintje: de Celtic’train, voordat u door de stad struint op zoek naar een lekker ijsje. Geniet samen met het gezin van een labyrint in een maïsveld: een leuke activiteit waarbij u grappige of enge personages tegenkomt; een boomklimparcours met verschillende parcoursen en een kabelbaan. Kinderen kunnen ook de zeilwereldontdekken, met zeemansliederen, zeevogels, schelpdieren rapen, het maken van zeemansknopen en bijvoorbeeld het maken van een scheepsmaquette. Samen met de rest van het gezin kunnen kinderen waterdieren ontdekken (Aquashow Aquarium en Océanopolis) of de dierenwereld in het Parc animalier Branféré of de Zoo de Pont Scorff).WellnessBij de Thalasso van Concarneau kunt u kiezen uit behandelingen of een halve dag Spa voor een verkwikkend moment en genieten van een sessie in de hammam of sauna met zicht op de oceaan.Plaatselijke evenementenTijdens het hele seizoen staan er allerlei festiviteiten op het programma: appelfeesten, kersenfeesten, visfestival, Bretonse naaisters, Bretonse dansen, vuurwerk, concerten, muziekfestivals (Festidreuz, Festival Interceltique, Festival du Bout du monde, Festival les Vieilles Charrues) enz.‘s Zomers wordt er elke woensdag een verschillend concert gegeven, met steeds een andere muziekstijl. Deze gratis concerten vinden elke week op een andere plek plaats, zoals op het Place de Trégunc of de Pointe de Trévignon. In Pont-Aven worden paardenshows georganiseerd. Tijdens deze voorstellingen krijgt u een beeld van de zigeunerwereld en hun paarden. Het vuurwerk van Trévignon op 14 juli is waarschijnlijk het grootste vuurwerk van de streek. Deze vuurwerkshow wordt vanaf zee geschoten en weerkaatst in het zeewater. Geniet vanuit de duinen van dit spektakel! Het Festival de Cornouaille in Quimper eind juli biedt verschillende voorstellingen met dans, muziek en traditionele gezangen. Het Festival des Filets Bleus begin augustus biedt muziek, dans en traditionele kostuums. Tijdens de Poissonnade de la Pointe de Trévignon vindt u traditionele festiviteiten, kostuums, dans, en maaltijden met vis en gegrild vlees. Tijdens de Pardon de Saint-Philibert tegenover de camping ontdekt u traditionele kostuums en vuurwerk.Uitstapjes voor ‘s avondsIn het Casino van Bénodet aan het strand vindt u tafelspelen, gokautomaten en pokertafels. In Concarneau kunt u bij Metropolis Bowling Laser lekker bowlen met vrienden. Deze bowlingbaan ligt naast de bioscoop Cineceltic. Als u wilt dansen kunt u naar de Windsor!Ontdek in de Finistère ook het zuiden van de streekTijdens een bezoekje aan de Finistère kunt u zonder tijdsverschil genieten van tropische eilandjes. Ontdek de Glénan-archipel, het île de Sein, het île d’Ouessant en het île de Molène.Ook kunt u naar Concarneau met zijn havens en Ville Close, of naar Pont-Aven en zijn geschiedenis rondom Gauguin.Verder biedt de Finistère prachtige ongerepte landschappen in de Monts d’Arrée. Hier kunt u GR wandelpaden bewandelen, of fietsen op de Véloroutes en Voie Vertes, richting het Forêt de Huelgoat; een bos vol mythes en legendes over de Korrigans (Bretonse elfen).U kunt een bezoekje brengen aan Locronan, een typisch stadje dat vanwege de kwaliteit van zijn bouwkunst op de lijst van historische monumenten staat. Dit stadje ligt op een berg, in een bijzondere natuuromgeving en wordt bewoond door talloze ambachtslieden.Zorg ook dat u de oesters van Riec-sur-Belon proeft: dit zijn ronde oesters die een bijzonder lekker notensmaakje hebben.U mag een bezoekje aan Pont-L’Abbé écht niet missen: dit is een leuk stadje in het hart van het Pays Bigouden. Als u tijdens het tweede weekend van juli komt, is het stadje erg leuk vanwege het Fête des Brodeuses. Dit is één van de folkloristische feesten van Bretagne, waarbij elk jaar de Koningin van de Naaisters wordt bekroond, die dan door de hoofdstraat van de stad loopt, begeleid door traditionele Bretonse muziek (baspijp, biniou braz (grote doedelzak), en percussie).Geniet ook van de werkelijk adembenemende landschappen rondom de baai van Douarnenez, de baie d’Audierne en zijn visafslag, de Pointe du Raz, de Pointe de la Torche, het schiereiland van Crozon van de Cap de la Chèvre tot aan de Pointe de Pen-Hir, waar u een bezoekje kunt brengen aan de megalieten van Lagatjar.U kunt van haven naar haven: Doëlan, Concarneau, Loctudy, Le Guilvinec, Camaret-sur-Mer…
 
 
Op dit moment op de Blog :
CAMPING SUR LE GR® 34 : trois itinéraires incontournables dans le Finistère Sud Posté le : 05/09/2019 Dans : - Concarneau Une excursion spectaculaire à la Pointe du Raz, tout au bout de la Bretagne ! Posté le : 20/06/2019 Dans : - Bretagne À Pont-Aven, sur les traces de Paul Gauguin... Posté le : 17/05/2019 Dans : - Bretagne Visite du musée de la pêche de Concarneau Posté le : 19/04/2019 Dans : - Concarneau Vacances de printemps dans le Finistère Sud : le camping prêt à vous accueillir ! Posté le : 19/03/2019 Dans : - Finistère FINISTÈRE SUD : les événements culturels à ne surtout pas manquer en 2019 Posté le : 08/01/2019 Dans : - Finistère Noël arrive dans le Finistère Sud ! Posté le : 13/12/2018 Dans : - Finistère Face au camping : les Glénan, un archipel paradisiaque dans le Finistère Sud ! Posté le : 26/10/2018 Dans : - Finistère Si on vous dit que les mobil-homes ont bien changé en 30 ans ? Posté le : 21/09/2018 Dans : - General Le camping La Pommeraie de l'Océan, le paradis des enfants dans le Finistère Sud ! Posté le : 27/07/2018 Dans : - General - Finistère Quelle pêche pratiquer à Trévignon dans le sud Finistère ? Posté le : 29/06/2018 Dans : - Finistère La gastronomie bretonne : escale gourmande à Concarneau et Trégunc ! Posté le : 01/06/2018 Dans : - General - Finistère La pointe de Trévignon, le plus bel endroit du Finistère Sud ! Posté le : 02/05/2018 Dans : - Finistère Les grands rendez-vous sportifs de l'été 2018 autour de Concarneau Posté le : 03/04/2018 Dans : - Concarneau Doc Martin, la série phare du Finistère Sud ! Posté le : 06/03/2018 Dans : - Port-Garrec Ce que vous verrez à Trégunc et nulle part ailleurs dans le Finistère Sud Posté le : 05/02/2018 Dans : - Trégunc La Bretagne, destination préférée des Français en 2017 ! Posté le : 03/01/2018 Dans : - Bretagne Des recettes bretonnes pour Noël et le jour de l'an ! Posté le : 08/12/2017 Dans : - Bretagne Le marché de Noël de Concarneau Posté le : 16/11/2017 Dans : - Concarneau Partons à l'assaut de Concarneau, la ville close et ses remparts ! Posté le : 16/10/2017 Dans : - Concarneau Un grand merci à vous tous pour cette saison 2017 ! Posté le : 20/09/2017 Dans : - Finistère 5 bonnes raisons de faire du camping dans le Finistère Sud ! Posté le : 03/08/2017 Dans : - Finistère Pourquoi réserver ses vacances en Camping avec piscine couverte et espace aquatique dans le Finistère Sud ? Posté le : 03/08/2017 Dans : - Finistère
 
Des soirées à partager
Des vacances toniques
Découverte et amusement
Prendre le temps pour des vacances sportives